Important

POLIŢIŞTII, ÎN TABĂRA DE VARĂ DE LA DUMBRĂVIŢA

În perioada 08 – 12 iulie, la Dumbrăviţa are loc prima ediţie din acest an a taberei de vară pentru copii. Parteneri de tradiţie  deja, nici de această data poliţiştii n-au putut lipsi de la întâlnirea cu cei peste 90 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, aflaţi în tabără.

      Astfel că azi, 9 iulie, s-au adunat poliţiştii de prevenire cu cei de la Secţia 1 Poliţie Rurală Groşi, pe raza căreia se derulează tabăra, i-au luat şi pe cei de la Biroul Rutier Baia Mare cu motocicleta din dotare şi, sub paza lui Vis de la Grupa Canină, s-au înarmat cu jocuri, filme şi exerciţii demonstrative şi au petrecut o oră plină energie, în mijlocul copiilor.

         În funcţie de grupa de vârstă, copiii au avut parte de activităţi diferite pregătite de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

         Astfel, cei cu vârste între 5 şi 7 ani s-au întrecut în a realiza cele mai reprezentative desene pe asfalt pe teme privind circulaţia pe drumurile publice. Grupa de vârstă 8 – 10 ani şi-a testat cunoştinţele în materie de măsuri de siguranţă şi a participat la un exerciţiu demonstrativ care exemplifică cele mai potrivite reacţii într-o situaţie de pericol. Cei mai mari au discutat despre formele de manifestare a fenomenului de  bullying, despre consecinţe dar şi despre cum ar trebui evitate astfel de situaţii. Vizionarea unor filme educative a contribuit la mai buna înţelegere a aspectelor prezentate.    

         Poliţiştii vor participa la astfel de activităţi ori de câte ori prezenţa sau sfaturile lor pot fi de folos.

Te-ar putea interesa si

Campania „Siguranța online” a ajuns la Colegiul Tehnic „C. D. Nenițescu” din Baia Mare

Redactie

Ionel Bogdan: Avem soluții concrete pentru rezolvarea crizei deșeurilor din județul Maramureș

Vasile Dale

Deputat Adrian Todoran: Școlile din zonele neafectate trebuie lăsate deschise

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.