BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

POLIŢIŞTII RUTIERI MARAMUREŞENI ÎN ACŢIUNE: 21 de infracțiuni rutiere, din care 11 pentru consum de alcool

Perioada verii vă poate provoca la a vă răcori cu diferite băuturi alcoolice. Nu vă minţiţi singuri crezând că dacă consumaţi alcool, oricât de mică ar fi cantitatea, puteţi conduce autovehicule fără a suporta diferite consecinţe. Toţi cei care au fost depistaţi de poliţişti cu alcool la volan, în timp ce conduceau pe drumurile publice, sunt cercetaţi în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele lor şi riscă să-şi piardă libertatea.

În urma acțiunilor organizate și desfășurate săptămâna trecută au fost constatate 21 de infracțiuni rutiere, din care 11 pentru consum de alcool. În cadrul aceloraşi acţiuni au fost reținute 94 de permise de conducere și 31 de certificate de înmatriculare.

Au fost situaţii în care persoana de la volan a crezut că fuga este o soluţie pentru a scăpa de răspundere penală. Spre exemplu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.45, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism condus dinspre Piața Revoluției către strada Culturii din Baia Mare. Şoferul și-a continuat deplasarea, a pătruns în intersecția semaforizată cu strada Culturii pe culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune, a condus apoi pe strada George Coșbuc şi s-a oprit pe strada Victoriei. La volan a fost identificat un tânăr de 27 de ani, domiciliat în Zalău. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt şofer în stare de ebrietate, implicat într-un accident de circulaţie, a apelat la o altă metodă: a declarat că la volan se afla o pasageră. În fapt, ieri, 14 iulie, o femeie de 38 de ani domiciliaă în comuna Cerneşti, care conducea un autoturism înspre Baia Mare, a intrat în coliziune cu un autoturism al cărui şofer a frânat pentru a pătrunde pe D.J.184A spre Dumbrăviţa, precum şi cu un autoturism care venea dinspre D.J.184A şi care era oprit pentru a acorda prioritate. Trei persoane au ajuns la spital cu leziuni.

Una dintre pasagerele din cel de-al doilea autoturism acroşat, de 26 de ani, a declarat că ea se afla la volanul autoturismului în momentul producerii accidentului, însă cercetarea la faţa locului a relevat că practic şoferul a fost un tânăr de 27 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Lui i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă.

Te-ar putea interesa si

ARESTAT PREVENTIV: A dat spargere dupa spargere în Baia Sprie

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Daniel (21 ani), grav rănit după ce a intrat cu mașina direct într-un microbuz. Pieton accidentat la Vadu Izei

Vasile Dale

RĂZBOI ÎN MUZICA POPULARĂ: Ce i-a răspuns Constantin Enceanu lui Gheorghe Turda

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.