BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

LEGEA TĂCERII: FRAȚII TOMOIOAGĂ REFUZĂ SĂ VORBEASCĂ ÎN FAȚA JUDECĂTORILOR CUM L-AU UCIS PE AGENTUL DE POLIȚIE GHEORGHE NISTOR

Frații asasini Ioan Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă – cei care acum mai bine de jumătate de an l-au hăcuit pe agentul șef principal Gheorghe Nistor chiar în biroul său din Vișeu de Jos -, sunt acum în boxa acuzaților. Procesul abia început a trecut de camera preliminară, însă magistrații maramureșeni care-i judecă nu au auzit de la ucigași nici măcar o propoziție pe care să o poată înregistra ca declarație!

Indivizii continuă, așa cum au făcut-o și în timpul cercetării penale, să nu socată o vorbă. În paralel, judiciariștii care i-au anchetat continuă să caute arma polițistului executat, un pistol model Carpați care a fost furat în după atacul mortal care l-a vizat pe bietul om al legii.

Toate încercările investigatorilor de a obține o declarație de la frații Ioan Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă au fost sortite eșecului. Indivizii, care parcă și-au ”înghițit limba”, au recurs la a se apăra prin tăcere. Această tactică a fost adoptată încă de la începutul lunii februarie, imediat după ce au fost capturați și arestați pentru omorul comis în clădirea Primăriei Vișeu de Jos, acolo unde șeful de post asasinat cu mai multe lovituri de cuțit își avea biroul. ”Nu avem ce să discutăm cu voi!”, ar fi spus ei.



În spatele acestor câteva cuvinte rostite cu asprime, asasinii și-au construit apărarea prin…tăcere și i-au lăsat pe anchetatori să găsească singuri dovezi pe care să le transforme singuri în probe.

”Ei sunt autorii, nu e nici măcar un dubiu. Există probe suficiente împotriva lor chiar dacă nu vorbesc. E dreptul lor să tacă”, ne-au explicat surse judiciare.

Frații-criminali au aplicat ”legea tăcerii” și în fața judecătorilor, în timpul procesului abia început

În fața instanței care-i judecă pentru de omor calificat, furt și ultraj, frații-ucigași au adoptat aceeași atitudine pe care, probabil, au gândit-o ca fiind câștigătoare. Nici măcar un cuvințel rostit în apărarea lor. S-au mulțumit doar să răspundă sec la întrebările magistraților legate de identificarea lor și la cele legate de înțelegerea motivului pentru care sunt arestați.

”Da, știm acuzația, o înțelegem. Nu avem nimic de declarat!”, în atât a constat ceea ce ar fi trebuit să fie o pledoarie care să explice cumva atacul deosebit de brutal îndreptat asupra lui Gheorghe Nistor, subofițerului ucis.

Arma furată a polițistului executat în biroul său nu a fost găsită nici după jumătate de an de investigații.

În ziua atacului care l-a vizat pe șeful de post din Vișeu de Jos, cei doi Tomoiagă au plecat de la locul crimei și cu arma polițistului pe care îl înjunghiaseră de patru ori (n.r. în gât, cu secționarea arterei carotidei, în piept, direct în inimă, și în ficat). De atunci, judiciariștii de la IPJ Maramureș continuă să caute pistolul Carpați de calibrul 7,65 care se afla în dotarea agentului executat.

”Există posibilitatea ca, în încercarea de a șterge anumite urme ale crimei, cei doi să fi scăpat de pistol, să-l fi aruncat cine-știe-unde. La fel de bine se poate și să-l fi ascuns. Dar cum nu vor să vorbească, crezând probabil, că așa ne vor încurca și vor scăpa mai ieftin, nu ne rămâne decât să-l căutăm prin toate metodele. Folosind informații din stradă, din lumea infractorilor, sau urmând niște pași în anchetă care să ne conducă la arma furată. Vorbim de un pistol al Poliției Române care poate ajunge în mâinile cui nu trebuie și care este și probă la dosarul de omor”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Sursa: www.libertatea.ro.

ACTUALIZARE 5 / RĂSTURNARE DE SITUAȚIE – Șeful Poliției Vișeu, UCIS. Criminalul, în libertate, cu arma polițistului

Te-ar putea interesa si

GĂSIŢI DE JANDARMI: Au plecat să culeagă ciuperci şi s-au rătăcit în zona Băiţa de Sub Codru

Redactie

FOTO: Administrația din Mireșu Mare dorește regularizarea Văii Iadăra. Proiect de 70 milioane de lei

Vasile Dale

VIDEO: Coliziune la Rozavlea, o persoană încarcerată – ACTUALIZARE

Redactie

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult