BREAKING NEWSRecomandateTara Lapusului

PUNCT FINAL: „CUIBUL DE VIESPI” DE LA OCOLUL SILVIC TG LAPUS – 19 PERSOANE CERCETATE PENTRU INFRACTIUNI SILVICE SI ECONOMICE

Poliţiştii Serviciului de Ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au finalizat activităţile de urmărire penală efectuate faţă de 19 persoane, acuzate de comiterea de infracţiuni silvice şi economice.

Trei persoane sunt cercetate în stare de arest preventiv, una este în arest la domiciliu, zece sunt sub control judiciar iar cinci sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, complicitate la tăiere fără drept şi furt de arbori, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani, conflict de interese şi omisiunea sesizării.

Cu ocazia actelor de urmărire penală efectuate s-a stabilit că activitatea infracţională cercetată s-a realizat în perioada ianuarie 2015 – iulie 2017, perioadă în care s-au tăiat şi sustras arbori nemarcaţi sau marcaţi fără respectarea normelor legale, atât din Fondul Forestier Naţional cât şi de pe suprafeţe de teren private. Masa lemnoasă tăiată ilegal a fost comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale fără a fi înregistrate în contabilitate toate operaţiunile de vânzare.

Au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale persoanelor implicate iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş cu propunere de trimitere în judecată.

CITESTE SI:

Exlusiv: „Cuibul de viespi” de la Ocolul Silvic Tg Lapus a fost destramat. 6 suspecti au primit arest preventiv

CITESTE SI:

EXCLUSIV: Ing. Ioan China nu mai este șef al „Cuibului de viespi” din cadrul Ocolului Silvic Târgu Lăpuș

CITESTE SI:

INCA 7 RETINUTI: PICA PADURARII SI SEFII DE OCOALE SILVICE CA PADURILE DEFRISATE ILEGAL. PREJUDICIU DE 2,6 MILIOANE LEI

Te-ar putea interesa si

CRITERII NOI: Școlile vor trece online, în funcție de numărul paturilor de spital cu bolnavi Covid-19 din județ

Redactie

ALCOOL DIN PLIN LA VOLAN: 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat prins de polițiștii din Leordina circulând haotic pe DN18

Vasile Dale

Primăria Groși: Apel Umanitar pentru reconstrucția casei distruse de un incendiu

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.