EvenimentNationalRecomandate

INCENDIU PE DN 19, ÎNTRE IOJIB ŞI LIVADA: Un TIR a luat foc pe şosea. Circulaţie îngreunată între Satu Mare şi Baia Mare (FOTO + VIDEO)

Un TIR a luat foc în această seară pe Drumul Național 19, în zona localității Livada.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri şi două de poliţie.



Pompierii au reușit să lichideze incendiul, dar pagubele au fost însemnate, autotrenul fiind avariat în proporție covârșitoare.

Din fericire, șoferul nu a fost rănit în urma incidentului. El a reuşit să abandoneze autotrenul. Cu ajutorul altor participanţi la trafic a încercat să stingă focul până la sosirea echipajelor. De asemenea, pentru ca flăcările să nu se extindă a desprins cabina de remorcă TIR-ului.

Se pare că a transportat colete în remorcă. Traficul a fost restricționat câteva zeci de minute până când au ajuns pompierii, formându-se cozi kilometrice. În acest moment circulaţia  este îngreunată.

ACTUALIZARE 1

Soferul in varsta de 24 ani este din Gherla. A incarcat marfa in Baia Mare si urma sa ajunga o transporte in Spania. Se pare ca focul a izbucnit din cauza unei defectiuni la remorca TIR-ului.

ACTUALIZARE 2

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DE58, între localităţile Iojib şi Livada (în judeţul Satu Mare), remorca încărcată cu coletărie a unui tir a luat foc în timpul deplasării. Circulaţia este momentan oprită. Nu sunt înregistrate victime.

Actualizare 3

În data de 22.02 a.c., la ora 17:34, pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tir care se afla în mers pe DN 1C, E 58, între localitățile Iojib și Livada.
Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la întregul vagon și încărcătura aferentă. Pentru stingerea incendiului, pompierii militari au primit și sprijinul pompierilor voluntari din cadrul S.V.S.U. Livada, iar pentru înlăturarea efectelor incendiului (îndepărtarea materialelor arse și deteriorate, degajarea carosabilului), o contribuție deosebită au avut-o și câțiva operatori economici din zonă, care au intervenit cu utilajele din dotare.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, ca urmare a frecării la sistemul de rulare, în urma căruia s-a aprins una dintre anvelopele autotrenului, flăcările extinzându-se rapid la prelată și încărcătură. Șoferul a reușit să oprească și să decupleze capul tractor, astfel că acesta nu a fost afectat de incendiu. Nu au fost înregistrate victime, însă a ars și s-a degradat întreaga încărcătură, aproximativ 16 tone de materiale textile, piese auto și băuturi alcoolice.

Te-ar putea interesa si

Accident mortal: S-a izbit cu masina de podet pe DN1C (FOTO)

Vasile Dale

VIDEO: Complex Turistic Camping Țara Oașului, o locație unică în Nord-Vestul României, situată în apropierea pârtiei de schi Luna Șes

Vasile Dale

CONTRABANDĂ: Peste 14.000 de pachete de țigări confiscate de polițiști

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult