Maramuresul Istoric

CONCERT: 10 PENTRU FOCLOR – PRIMA EDITIE IN MARAMURES, EDITIA 3 IN BUCOVINA

Secretarul general al PMP Viseu de Sus, Adrian Andreca a participat aseara la un concert de pricesne si cantece bisericesti care a avut loc la biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” un concert intitulat „10 PENTRU FOLCLOR” – un proiect minunat aflat la prima editie in Maramures si la a treia editie in Bucovina.

Proiectul are ca scop introducerea folclorului ca materie optionala in scoli! Initiatorul proiectului in Maramures este doamna Mariuca Verdes care merita toate felicitarile noastre si care alaturi de Centrul Cultural Viseu de Sus ,de parintele paroh Marian Simon si de parintele Iulian Szerasz au ales sa promoveze acest proiect si la Viseu de Sus!

„Ne-au incantat prin cuvinte frumoase, prin cantece bisericesti si pricesne catareti de muzica populara din Maramures si Moldova, tineri si tinere din Viseu carora le multumim din suflet pt emotiile care ni le-au oferit!

Alaturi de colegii mei din PMP Viseu de Sus, sustinem acest proiect, sustinem introducerea folclorului ca materie optionala in scolile din Maramures, pentru ca traditia satului trebuie dusa mai departe, pentru ca tinerii sa poata avea cat mai multe informatii despre folclorul si traditia maramureseana!” a spus Adrian Andreca, secretarul general PMP Viseu de Sus.

Te-ar putea interesa si

PRIMA ZAPADA: A NINS IN MUNTII RODNEI DAR SI IN PASUL PRISLOP PE DN18 IN BORSA (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Consilier local din Maramureș suspect de coronavirus, face ședinţă cu 40 de oameni, apoi fuge în Franţa, cu avionul

Vasile Dale

Noră bătută de soacră la Dragomirești

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.