BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

NE ARD MUNTII: VF TOROIAGA DIN BAIA BORSA CUPRINS DE FLACARI. INTERVIN POMPIERII MILITARI SI CIVILI. 30 hectare de pădure alpină afectate de incendiu (GALERIE FOTO, VIDEO – ACTUALIZARE2)

Incendiu de vegetatie uscata in zona Colbu, din vf Toroiaga din Baia Borsa. La fata locului Intervine Garda Pompierilor Militari din Borsa si Sectia de Pompieri Viseu de Sus cu autospeciala Pinzgauer.

Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 2 hectare. In sprijinul acestora s-au alaturat si angajatii Directiei Silvice dar si localnici.

ACTUALIZARE1



Pompierii maramureșeni, 7 ofițeri și 85 de subofițeri, intervin în acest moment în zona Vârfului Piciorul Caprei, culmea Toroiaga din Borșa, unde un incendiu de vegetație uscată a izbucnit. Ard peste 30 de hectare de vegetație alpină, la o altitudine de peste 1800 de metri.

Pe lângă forțele pompierilor militari intervine și personalul Ocolului Silvic Vișeu de Sus, Ocolul Silvic Alpina Borsa,Ocolul Silvic Borșa, SVSU Borșa, Club 4X4 Xtreme Adventure Baia Mare și personal din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență.

ACTUALIZARE2: 30 hectare de pădure alpină afectate de incendiu în zona Borșa

Un incendiu de vegetație alpină a izbucnit aseară în zona Borșa. Rafalele de vânt au contribuit la extinderea focarelor. Prefectul Vasile Moldovan a declarat că intervenția pompierilor este dificilă, datorită zonei montane înalte de peste 1800 metri, culmea Toroioaga (deasupra iazului Colbu). La fața locului intervin peste 90 de pompieri militari cu 11 mijloace tehnice. Direcția Silvică Maramureș a mobilizat 47 de angajați din cadrul ocoalelor alpine. S-a apelat la sprijinul clubului Offroad 4×4 Extrem Adventure care sunt prezenți la fața locului cu cinci autovehicule specializate pentru teren specific zonei montane.

”Am discutat cu primarii din localitățile Borșa și Vișeu de Sus pentru a ne sprijini pe lângă angajații serviciilor voluntare pentru situații de urgență cu cetățeni din cadrul unităților administrativ-teritoriale pentru a sprijini forțele de intervenție în localizarea și stingerea focarelor de incendiu.

De asemenea, vor sprijini acțiunea de intervenție și angajați și mijloace tehnice din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră. Acțiunea de la Borșa este coordonată de inspectorul șef ISU Maramureș, colonel inginer Adrian Miron Chichișan”, a spus președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

La ora actuală, se pregătesc corturile de campare și se execută lucrări cu utilaje pentru pregătirea unui baraj artificial în scopul alimentării cu apă a elicopterelor ce urmează să sprijine intervenția structurilor de la Borșa

imagini foto furnizate de ISU Maramures, Prefectura Maramures si Cristi Timis

Te-ar putea interesa si

Conflict: Bataie ca-n filme intre maramureseni, salajeni si satmareni pe terasa unui bar

Vasile Dale

Cătălin Cherecheş va sta mai mult timp la închisoare dacă va fi prins. O nouă lege se va aplica primarului fugar

Redactie

EXCLUSIV: SCANDAL INTR-UN CLUB DIN BAIA MARE. AGRESORUL A INJURAT POLITISTII VENITI LA FATA LOCULUI

Vasile Dale

2 mesaje

Unu mai 7, 2018 at 8:53 pm

Din ce cauza s-a aprins focu nimeni nu vorbeste nu? Asta face mafia lemnului musamalizeaza tot…..sa alunece pamantu peste ei asta merita

Raspunde
Unu mai 7, 2018 at 9:40 pm

Dc mi-ati sters comentariul deranjez pe cineva?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult