BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

ACTUALIZARE 4: TRAGEDIE LA JIBOU: Patru studente din Maramureş au decedat pe loc după ce maşina în care se aflau a fost spulberată de tren. AU SARBATORIT ABSOLVIREA (FOTO, VIDEO)

foto Graiul Sălajului

Patru tinere au decedat pe loc, iar pe o altă tânără medicii încearcă să o resusciteze, după ce maşina în care se aflau a fost lovit de tren la Jibou.

Din primele informaţii, cinci studente din Maramureş, cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, se aflau într-o maşină, dar cea de la volan nu s-a asigurat la trecerea cu nivel de cale ferată, astfel că maşina a fost spulberată de trenul R4046 Baia Mare – Jibou.

La faţa locului se află pompierii militari din Jibou şi Zalău, echipaje SMURD, ambulanţa.

Din păcate pentru patru ocupante ale maşinii nu s-a mai putut face nimic. Medicii se luptă pentru salvarea vieţii celei de-a cincea pasagere.

Atât traficul rutier, cât şi cel feroviar sunt momentan oprite, până la finalizarea cercetării locului faptei.

Actualizare 1

„Azi după amiază, în jurul orei 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că un autoturism a fost lovit de tren, la intersecţia căii ferate cu centura ocolitoare a oraşului Jibou. În urma impactului, patru persoane au decedat, iar a cincea se află în stare gravă.

Persoanele decedate erau pasagere în autoturism. Toate persoanele implicate sunt din judeţul Maramureş şi au vârste de 20 şi 21 de ani.

Semnalele acustice erau în funcţiune. Garnitura de tren făcea legătura între Baia Mare şi Jibou. Mecanicul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii sunt în continuare prezenţi la faţa locului (n.red. ora 19.55), pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul. Traficul feroviar nu a fost afectat”, a declarat Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

ACTUALIZARE 2

“Joi, la ora 18.03, Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină la un accident feroviar petrecut la ieşirea din localitatea Jibou spre Someş Odorhei. Un autoturism în care se aflau 5 persoane a fost lovit la nivelul de trecere de cale ferată de trenul personal 4046 care se deplasa pe ruta Baia Mare Jibou. Pompierii au intervenit pentru descarcerarea a două victime, una a fost predată unui echipaj al ambulanţei care a transportat-o la UPU SMURD Zalău, iar cealaltă a fost găsită decedată. Alte trei victime de sex feminin (cu vârste între 21 şi 22 de ani) au fost găsite decedate în afara autoturismului”, au precizat reprezentanţii ISU Sălaj.

ACTUALIZARE 3 – Cele cinci studente la Universitatea Tehnica Cluj, filiala Baia Mare, au avut astazi festivitatea de absolvire

In autotuuismul înmatriculat in Maramures erau cinci fete, potrivit directorului medical de la Serviciul Judetean de Ambulanta, Ioan Cordea. Cele cinci studente la Universitatea Tehnica Cluj, filiala Baia Mare, au avut astazi festivitatea de absolvire.

Patru studente moarte pe centura Jiboului Deruleaza galerie fotoatea Tehnica Cluj au avut astaz festivitatea de absolvire. Fata de la volan are sanse la viata, este constienta si raspunde întrebarilor. A suferit politraumatisme la cap.

Fetele decedate au fost propulsate la distante de 15-30 de metri de autoturism din cauza impactului puternic, una dintre acestea fiind gasita cu dificultate. La fata locului au intervenit o ambulanta SMURD, doua ambulante de la Jibou si o ambulanta de la Zalau, cu medicul Ioana Tamas. (Sursa: Graiul Salajului).

ACTUALIZARE 4: 

Doua dintre studentele decedate sunt din aceeasi localitate – sat Sugatag, una din Ciocotis iar cealalta din Salsig. Supravietuitoarea teribilului accident, cea care conducea autoturismul, este din Razoare.

Fetele au fost la festivitatea de absolvire a Facultatii Tehnice la Cluj Napoca. Ele au studiat la filiala Baia Mare a universitatii clujene si erau in aceeasi clasa. Aici festivitatea de absolvire urmeaza a fi tinuta vinerea viitoare.

foto principal Graiul Sălajului

video: Simina Simi

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Două accidente rutiere la ieşirea din Vadu Izei. Trei persoane rănite – actualizare

Redactie

MEREU ÎN LINIA ÎNTÂI: Câinele poliţist Teba a prins doi tineri care au furat o drujbă la Sălsig

Vasile Dale

FOTO: Trafic oprit și deviat pe DN1C Baia Mare – Satu Mare

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.