Important

NOI SUNTEM ROMÂNI: Un proiect de unitate ȋn diversitate la Borșa

În perioada 19- 21 octombrie Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Borșa găzduiește Proiectul școlar „Noi suntem români!”, un amplu parteneriat ce reunește cinci școli românești – patru din ţară și una din Republica Moldova – ȋn scopul omagierii Marii Uniri din 1 Decembrie 1918.

Fiind un moment unic pentru evocarea marelui eveniment definitoriu pentru poporul român, dar și pentru școlile implicate ȋn proiect, partenerii s-au mobilizat pentru o nouă călătorie, pe meleaguri maramureșene de această dată.

„Noi suntem români!” este un parteneriat gândit și iniţiat de Şcoala Gimnazială „Ion Creangă din Iași”, ȋn anul școlar 2017-2018 și continuat ȋn Anul Centenar, pentru a marca astfel sentimentul de unitate, care rămâne pregnant și astăzi, dincolo de distanţe, timp sau resurse.



Astfel, acestei școli ieșene i s-au alăturat: Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” București, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș (judeţul Bihor), Școala Gimnazială Nr. 4 Borșa (județul Maramureș) și Gimnaziul „Grigore Vieru” din Ialoveni, Republica Moldova.

Ȋn urma mobilităţilor realizate la Iași și Beiuș, la care au participat cadrele didactice coordonatoare ale acestui proiect și elevii lor, a venit rândul maramureșenilor să găzduiască o nouă mobilitate. Ȋn acest sens, Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Borșa i-a ȋntâmpinat pe invitaţii săi din cele patru școli colaboratoare. Aceștia au fost primiţi de Clariţa Timiș – director al școlii gimnaziale borșene, Cristina Beatrice Timiș – consilier educativ și Cosmina Bersan – coordonatorul proiectului din partea Şcolii Gimnaziale Nr.4 Borșa.

Ȋntr-un decor autentic maramureșean și purtând costumele populare specifice zonei, maramureșenii și-au primit cum se cuvine oaspeţii, Clariţa Timiș și Cristina Beatrice Timiș adresându-le cordialele urări de bun venit și deschiderea dumnealor ȋn derularea acestui proiect, iar Cosmina Bersan le-a descris programul pregătit pentru această mobilitate.

Colaboratorii din celelalte regiuni ale ţării care s-au implicat ȋn această mobilitate sunt: Alexandra Pârvan de la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” București, Alina Magda Fȋntȋnaru, Daniela Florea și Ana Maria Ungureanu Osz de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Iași. Aceștia se vor afla pe parcursul a trei zile pe frumoasele meleaguri maramureșene, vor fi implicaţi ȋn activităţile pregătite de partenerii borșeni și se vor bucura, firește, de specificul și frumuseţile locale.

Monica Maria Grad, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” din Vișeu de Sus

Te-ar putea interesa si

Spitalizarea de zi la SJUBM – un serviciu medical eficient, modern, în slujba pacienților (galerie foto)

Vasile Dale

CU MAI MULTE FURTURI LA ACTIV: Bămărean identificat şi reţinut de poliţişti

Vasile Dale

AŢI VĂZUT-O? O minoră din Satu Mare a dispărut în 25 septembrie

Redactie

1 mesaj

Filo-zolful noiembrie 7, 2018 at 9:04 pm

Ciudat ca bibliotecara de la borsa nu este in prima linie la acest eveniment. Mai nou ea are si atribuții de primar in oraș :))

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult