BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

DIN SPANIA: MARAMURESEAN PRINS CU DROGURI IN PORTBAGAJ. LA SACALASENI AU FOST PERCHEZITIILE (ACTUALIZARE)

La data de 08.11.2018 procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Hărăguş Vasile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prin introducerea în ţară fără drept, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept şi cultivare de droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la data de 08 noiembrie 2018, în jurul orelor 08:40, inculpatul  Hărăguş Vasile a preluat şi apoi a transportat pe raza municipiului Baia Mare, în portbagajul autoturismului său, cantitatea de 4,16 kilograme Cannabis.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că pachetele  în care au fost descoperite drogurile au fost expediate din Spania, pe cale terestră, prin intermediul unui microbuz aparţinând unei firme care desfăşoară activităţi de coletărie.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la imobilul situat pe raza comunei Săcălăşeni, a fost găsită cantitatea de 89,5 grame influorescenţe cannabis mai multe cutii şi dispozitive destinate mărunţirii şi ambalării drogurilor, iar într-o anexă a aceluiaşi imobil au fost găsite răsfirate o tulpină de plantă de aprox. 30 cm de culoare verde oliv şi mai multe resturi de frunze.

De asemenea, în aceeaşi anexă, a fost identificată o instalaţie artizanală indoor pentru cultivat plante, formată dintr-un cort cu dimensiunea aprox. 3×1,5 m, prevăzut cu sursă de lumină şi căldură, ventilator, în apropierea căruia au fost găsite mai multe recipiente din plastic care conţineau substanţe de hrănire pentru cultivarea plantelor de cannabis precum şi mai multe ghivece, 8 dintre acestea conţinând plante de cannabis, cu dimensiuni între 20-30 cm.

În cursul zilei de astăzi inculpatul a fost prezentat Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Maramureş.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (FOTO ARHIVA)

COMUNICAT IPJ MARAMURES:  FLAGRANT ŞI PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Maramureş, sub coorodonarea D.I.I.C.O.T., au ridicat aproximativ 5 kg. de cannabis, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant și a trei percheziții domiciliare. Un tânăr din Săcălăşeni a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, 8 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș, au desfăşurat o acţiune pentru depistarea unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni la regimul drogurilor. Astfel, pe raza municipiului Baia Mare, poliţiştii au prins în flagrant delict doi bărbaţi, care au preluat dintr-un microbuz ce efectua transport internaţional de persoane, două colete, în care se aflau aproximativ 4.5 kg. de cannabis.

Din cercetările efectuate a reieşit că drogurile ar fi fost trimise din Spania. Întreaga cantitate, precum şi un grinder şi un cântar găsite asupra lor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cei doi bărbaţi, ambii domiciliaţi în localitatea Săcălăşeni, au fost conduşi cu mandat la D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureş.

Ulerior, polițiștii, sprijiniţi de un echipaj canin din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj Napoca, sub coorodonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuințele folosite de cei doi bărbaţi. La percheziția din localitatea Săcălăşeni, polițiștii au descoperit o cultură indoor de cannabis. Au fost ridicate pentru cercetări câteva sute de grame de cannabis şi o instalaţie improvizată pentru creşterea plantelor de cannabis.

Faţă de unul dintre cei doi, un tânăr în vârstă de 23 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cel în cauză urmează a fi prezentat instanţei, cu propunere de arestare preentivă pentru 30 zile.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

COMUNICAT TRIBUNALUL MARAMURES – ARESTAT PREVENTIV

Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 45/DL/09.11.2018, pronunţată în dosarul nr. 2237/100/2018 al Tribunalului Maramureş,   s-a dispus, la propunerea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 9 noiembrie 2018 până la 8 decembrie 2018 inclusiv, a inculpatului H.R., în vârstă de 23 de ani, cu domiciliul în comuna Săcălăşeni, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept în vederea consumului propriu,  cultivarea de plante de cannabis – droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept, trafic de droguri de risc şi participaţie improprie la trafic de droguri de risc prin introducerea în ţară fără drept a acestora, infracţiuni pentru care legea prevede pedepse cu închisoarea între 2-7 ani şi 3-10 ani.

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului, instanţa a reţinut că acesta, la data de 08.11.2018, a procurat, prin introducerea în ţară, fără drept, prin intermediul unui mijloc de transport internaţional de colete, cantitatea de 4,16 kg cannabis.

De asemenea, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice presupunerea că inculpatul, în  toamna anului 2018, a cultivat plante de cannabis într-un cort amenajat în acest scop într-o anexă a imobilului în care domiciliază, şi a deţinut, la aceeaşi adresă, în vederea consumului propriu, cantitatea de 89,5 grame de influorescenţe de cannabis conţinând THC, substanţă psihotropă biosintetizată de plantă cannabis.

Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj  pentru soluţionarea căii de atac.

Te-ar putea interesa si

TOT MAI MULȚI ȘOFERI URCĂ BEȚI LA VOLAN: Dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului la Oarța de Sus, Ilba și Poienile de sub Munte

Vasile Dale

EXCLUSIV: Maramureșul invadat de permise de conducere ucrainene false!!! Ultimul „șofer” prins la volan a fost în Dragomirești

Vasile Dale

Tragedie la Viseu: Un mort si un ranit dupa ce un BMW s-a facut praf (foto/video socant)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.