Important

ZIUA ŞTAFETEI: 17 elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Baia Mare au explorat tainele meseriei de poliţist

Azi, 22 noiembrie, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, Job Shadow Day a fost urmată de Ziua Ştafetei, o campanie-eveniment iniţiată de către Fundaţia Terre des Hommes şi implementată la nivel naţional, în cadrul căreia adulţii predau ştafeta propriilor meserii unor tineri dornici să le înveţe.
17 elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Baia Mare, care îşi doresc să îmbrăţişeze o carieră în uniformă, au preluat ştafeta de la mentorii lor şi au explorat tainele meseriei de poliţist.

Pentru început, un ofiţer al Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii i-a informat despre principalele domenii de activitate ale poliţiei şi despre paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a accede la o carieră în domeniu. Din prezentare nu au putut să lipsească câteva recomandări preventive pornind de la evenimentele în care au fost implicaţi minori, atât în calitate de victime, cât şi în calitate de autori.

Apoi elevii au luat contact direct cu o parte din structurile operative sau de suport. „A fost o experienţă inedită. Mi-a plăcut totul, în mod deosebit felul în care criminaliştii descoperă lucruri ascunse, felul în care citesc într-o ‹‹urmă›› un mic univers. Mă gândeam să aleg cariera de poliţist şi înainte de această vizită, dar acum sunt hotărâtă că asta vreau” a declarat una dintre eleve la ieşirea din laboratoarele Serviciului Criminalistic.

“Cel mai mult mi-a plăcut Snow că e aşa jucăuş. Dar şi căţeluşa Teba e frumoasă”, a spus o altă elevă după ce a vizitat împreună cu colegii ei Unitatea Canină.

Te-ar putea interesa si

ISU Maramureș: 17 voluntari au început stagiul de perfecționare pentru stingerea incendilor

Vasile Dale

Carmen Dan şi-a anunţat demisia de la conducerea ministerului de Interne. Reacţia sindicaliştilor DECUS Maramureş

Vasile Dale

Klaus Iohannis și Ionel Bogdan au început campania electorală furând istoria Maramureșului

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.