BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIVITATE – Mii de euro falși pe piața din Baia Mare: Un băimărean și-a vândut telefonul și a primit 500 euro falși (FOTO – ACTUALIZARE)

Un băimărean a trecut aseară de la extaz la agonie. Omul a anunțat pe un site de specialitate că își vinde telefonul mobil. A fost sunat destul de repede de un bărbat, care a dorit să i-l cumpere: 500 euro.

Cei doi s-au întâlnit aseară în parcarea de la Sala Sporturilor din Baia Mare. Cumpărătorul, la adăpostul unei lumini difuze, i-a plătit 500 de euro vânzătorului. Cel din urmă, după ce a numărat banii i-a înmânat telefonul mobil. Abia după ce a urcat în mașină a observat ceva suspect: banii păreau a fi falși. A coborât repede și a fugit după vânzător, doar că acesta dispăruse fără urmă.

”Eram însoțit de un amic pentru că nu am vrut să mă duc singur. Acesta m-a așteptat în mașină și când i-am dat telefonul a reușit să îi facă o poză cu telefonul mobil (foto 2: suspectul verificând telefonul mobil cumpărat cu 500 euro falși – n.r.).

Eu doar în mașină am observat că bancnotele de 50 de euro nu sunt în regulă. Firul de securitate lipsea. Apoi am văzut că seriile de pe ele erau tot câte două. Cu toate că am fugit să îl prind nu am reușit. Dispăruse” ne-a declarat în exclusivitate pentru vasiledale.ro vânzătorul.

Băimăreanul a mers imediat la poliție unde a făcut o plângere în care povestit tot ce s-a întâmplat.

”Eu cred că nu sunt singurii bani falși aflați în circulație în Baia Mare. Cei care le pun în circulație plănuiesc întâlnirea așa încât să nu mai fie găsiți, să nu fie camere de supraveghere. Și cred că urmăresc bunuri pe site-ul unde am postat și eu telefonul la vânzare” a spus acesta.

Atenționăm pe această cale pe toți cititorii noștri care intenționeză să cumpere sau să vândă valută pe piața neagră: NU FACEȚI AȘA CEVA SUB NICIO FORMĂ! Folosiți mai bine băncile sau casele de schimb valutar autorizate. 

Totodată, fiți foarte atenți la seriile bancnotelor. În special la bancnotele de 50 de euro! Calitatea bancnotelor falsificate este foarte bună și se apropie de cea a bancnotelor autentice.

Surse din rândul oamenilor legii au lăsat să se înțeleagă că în cursul anului trecut, doar în Baia Mare, ar fi fost identificate șase cazuri de plasare de valută falsă. Autorii acestora au fost prinși de poliție.

Cazul prezentat de noi va fi instrumentat cel mai probabil de ofițerii de la Crimă Organizată din cadrul IPJ Maramureș.

Dacă îl recunoașteți pe cel din fotografie vă rugăm sunați la 112 și anunțați acest lucru. 

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREȘ confirmă

“Bărbatul a oferit spre vânzare, printr-o postare pe un site de specialitate, un telefon mobil. În aceeaşi seară, în jurul orei 21.00, s-a întâlnit cu o persoană necunoscută, interesată de cumpărarea telefonului. Persoana necunoscută i-a oferit suma de 500 de euro, contravaloarea bunului vândut. La scurt timp, şi-a dat seama că banii sunt falşi, astfel că a sesizat poliţia. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unor valori falsificate”, a declarat, pentru vasiledale.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Arde pădurea la Borşa, pe Suhorca

Vasile Dale

O rachetă rusească s-a prăbuşit în Polonia, țară NATO. Doi oameni au murit

Vasile Dale

DN1C: Un sofer din Baia Mare implicat într-un accident lângă Dej (FOTO)

Vasile Dale

3 mesaje

Anonim ianuarie 26, 2019 at 8:57 pm

Sunt camere de supravegherea profesionale in parcarea de la sala sporturilor baiete..

Raspunde
Claudiu ianuarie 27, 2019 at 2:33 pm

Înseamnă că o să-l prindă!

Raspunde
Cetateanul februarie 25, 2019 at 7:17 pm

L-au gasit pana la urma ?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.