BREAKING NEWSRecomandate

30 lei gramul de drog: Doi băimăreni reținuți pentru trafic internațional de droguri. S-a găsit cocaină, ecstasy și arme (galerie foto)

Peste 2,5 kg. de cannabis, 51 de grame de cocaină, aproape 7 grame MDMA, 7 dispozitive de mărunţire şi consum al drogurilor, bani, 3 arme neletale şi cartuşe au fost ridicate ieri, de polițiști, în urma a 5 percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Baia-Mare. Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

La data de  07.03.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor  P. F. şi B.B.D.,  pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc în formă continuată.

La data de 06.03.2019 procurorii DIICOT-B.T.Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de  5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare, ocazie cu care au fost identificată cantitatea de  peste 2,5 kg. de cannabis, 51 de grame de cocaină, aproximativ  7 grame MDMA, 7 dispozitive de mărunţire şi consum al drogurilor, bani, 3 arme neletale şi cartuşe.



În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că  suspectul   P. F.   a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.

S-a reţinut faptul că suspectul  P. F. s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania.În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

De asemenea, s-a reţinut faptul că suspectul administreaza o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul P. F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor. Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imobilele respective, fiecare deplasându-se să şi îşi ia cantitate de droguri dorită, lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul P.F., preţul fiind diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Direcţiei Generale Anticorupţie-Centrul Operaţional 3 Cluj-Napoca şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE ÎN ȚARA LĂPUȘULUI / ACTUALIZARE: Pasageră moartă după ce a fost aruncată prin parbriz. Șoferul beat criță s-a ales cu dosar penal

Vasile Dale

EXCLUSIV – AGRESIUNE ÎN LĂPUȘEL: Un polițist a fost lovit cu pumnul în față iar un polițist local aruncat într-un gard. Acesta s-a tăiat la mână. Agresorul a fost arestat preventiv

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE: ȘOC ÎN POLITICUL MARAMUREȘEAN – Candidat la Camera Deputaților, suspect într-un dosar internațional de trafic de droguri de mare risc (FOTO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

2 mesaje

Docanu martie 7, 2019 at 7:58 pm

Trafic de arme :)) apoi is jucarii de airsoft pentru care n-ai nevoie de licenta. Evident, este strict interzis utilizarea lor in spatii neamenajate.

Raspunde
ionel martie 7, 2019 at 11:53 pm

,,mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri„ Cu autovehiculul ce transporta daca avea camioane? ciorapi? bun articolul

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult