Important

ACTIVITĂŢI SPECIALE: Poliţiştii maramureşeni, la poveşti cu copiii de grădiniţă

Cele mai emoţionante activităţi desfăşurate de poliţişti sunt cele care au loc în mijlocul copiilor. Şi mai ales poliţiştii care sunt părinţi ştiu că siguranţa copiilor depinde în primul rând de grija şi atenţia adulţilor. Prin urmare, nu refuză nicio invitaţie de a participa la diferite activităţi organizate special pentru binele copiilor.

Este şi cazul agentului de poliţie Filip Georgel, care s-a regăsit în acest an printre cei 100 de adulţi care citesc poveşti copiilor preşcolari. Poliţistul a răspuns cu promptitudine invitaţiei cadrelor didactice şi le-a citit celor 25 de copii din cadrul Grădiniţei Nr.1 cu Program Prelungit povestea „La plimbare prin junglă”. Odată ajuns pe tărâmul poveştilor, poliţistul a fost nevoit să-şi redescopere inspiraţia şi să empatizeze cu cei mici. Mesajul poveştii, dar şi vocea şi explicaţiile povestitorului le-au captat micuţilor toată atenţia. Sfârşitul poveştii a fost completat de poliţist de promisiunea că va reveni în grădiniţă pentru a-i reîntâlni.

Tot pentru siguranţa copiilor au fost desfăşurate activităţi şi în Baia Mare, la Şcoala Octavian Goga. În cadrul Programului naţional Şcoala Siguranţei Tedi, elevii din clasele primare au fost sfătuiţi de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității cum să fie în siguranţă acasă, la şcoală şi atunci când se deplasează pe drumurile publice. Prin interacţiune şi joc, polițiștii au subliniat importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație încă de la vârste fragede.

Te-ar putea interesa si

O PREOCUPARE CONSTANTĂ A POLIŢIŞTILOR: Prevenirea furturilor din locuinţă

Vasile Dale

SITUAȚII DE URGENȚĂ: Pompierii maramureşeni au intervenit la incendii izbucnite la afumătorii, la coşuri de fum, dar şi la un accident

Vasile Dale

ISU MARAMUREŞ: Cinci situaţii de urgenţă în decurs de două zile

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.