BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

DEZVĂLUIRI ȘOC ÎN CAZUL CRIMEI DE LA SIGHET: Timp de două luni procurorii sigheteni nu au fost în stare să dea un număr unic la un dosar în care victima a fost bătută (FOTO EXCLUSIV)

Revenim cu informații noi referitoare la cazul crimei înfiorătoare petrecute ieri, 21 martie 2019, într-un bloc de pe strada Unirii din Sighetu Marmației.

CONTEXT

Conform informațiilor noastre la data de 15 februarie 2019 Cristina a fost bătută și înjunghiată de cel care i-a fost iubit și care, probabil din cauza geloziei, a devenit agresit de aproape un an de zile. Cristina a scăpat datorită unei vecine care i-ar fi sărit în apărare.



În aceeași zi, conform surselor noastre, Cristina a depus plângere prealabilă la poliție. Aceștia au deschis un dosar penal pe numele lui sub aspectul comiterii infracțiunilor de loviri și alte alte violențe și amenintare. Tot în 15 februarie 2019, Cristina dar și vecina care i-a luat apărarea au fost audiate la sediul Poliției Sighetu Marmației. Cristina ca parte vătămată, iar vecina ea ca martor.

Apoi polițiștii sigheteni au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației pentru a primi număr unic, conform legii. De atunci nicio veste de la procurorii sigheteni. Nici urmă de număr unic pentru a putea continua ancheta în cazul respectiv. De altfel, din 15 februarie și până în ziua oribilei crime, agresorul nu a trecut pragul polițiștilor el nefiind audiat în acest dosar. De ce? Simplu: pentru că procurorii sigheteni nu s-au prea sinchisit sa emită ”un amărât” de număr unic.

Între timp, cinci zile mai târziu, la 20 februarie 2019, Cristina a primit un ordin judecătoresc pentru o perioadă de șase luni, în care fost iubit nu avea voie să se apropie la o distanță de 15 metri de ea sau de copii.

Ce au făcut polițiștii?

Din momentul în care judecătorii sigheteni au emis ordinul de protecție pentru o perioadă de șase luni, polițiștii din Sighetu Marmației au verificat de două ori dacă acest ordin a fost încălcat. Conform informațiilor noastre, prima dată la finele lunii februarie, iar a doua oară la data de 5 martie 2019. Se pare că acest ordin nu fusese încălcat, cel puțin așa rezultă din cele două verificări. De altfel, în tot acest timp agresorul ar fi fost la o stână, el fiind cioban.

Ce spun vecinii?

“A spus şi la poliţie că o să fie fapte, dar poliţia n-a crezut-o. Într-una i-a zis: Du-te acasă că nu ţi se întâmplă nimic! Şi s-a întâmplat. El era gelos, foarte gelos. Spunea că o bate foarte rău. Şi cu bâta în faţa copiilor. Fata a venit şi la mine de vreo câteva ori şi a dormit cu copiii”, a spus o vecină.

Se respectă ordinele de protecție emise provizoriu de poliție? Cine verifică?

În România, violenţa domestică este una dintre cele mai mari probleme. De la începutul acestui an, doar în judeţul Maramureş, poliţiştii au emis 80 de ordine de protecţie. Însă acestea sunt valabile doar cinci zile.

Conform informațiilor noastre în primele două luni ale acestui an din cele 80 de ordine de protecție emise de polițiștii maramureșeni, opt au fost încălcate. În toate cele opt cazuri polițiștii au întocmit dosare penale pe numele indivizilor care le-au încălcat.

CITEȘTE ȘTI:

TRAGEDIA DE LA SIGHET: Femeia i-ar fi spus criminalului că nu este tatăl biologic al unui copil

CITEȘTE ȘI:

CRIMĂ SIGHET: Călăul Cristinei avea ordin de restricție. Judecătorii au refuzat cererea femeii ca bărbatul să predea brișca la poliției!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIVITATE – Vezi cine este călăul și cine este femeia ucisa la Sighetu Marmației. Doi copilași au rămas ai nimănui (foto)

CITEȘTE ȘI:

ACTUALIZARE 4 / INCIDENT ŞOCANT ÎN SIGHETU MARMAŢIEI: Un bărbat şi-a înjunghiat fosta partenera de viaţă. Femeia a murit pe masa de operaţie

Te-ar putea interesa si

VIȘEUL DE JOS: S-a răsturnat într-o prăpastie cu mașina. A fost resuscitat și readus la viață după 25 de minute

Vasile Dale

FOC LA SIGHET: Un garaj mistuit de flăcări, alte două deterioritate (foto/video)

Vasile Dale

VIDEO: Un şofer de autobuz din Baia Mare, la un pas să fie luat la pumni în trafic

Redactie

1 mesaj

mo martie 22, 2019 at 11:19 pm

Alta zdreanta……

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult