Recomandate

CRIMA DE LA COMBINAT: A trecut un an de la moartea Esterei şi niciun suspect

La un an de la moartea Esterei, fetiţa batjocorită și ucisă între ruinele fostului combinat din Baia Mare, ancheta s-a împotmolit. Anchetatorii nu mai au niciun indiciu. Deşi au fost audiate peste 100 de persoane şi au fost comparate zeci de probe ADN, rezultatele nu au dus încă la descoperirea criminalului. A fost oferită chiar şi o recompensă de mii de euro pentru orice indiciu care poate să ducă la prinderea lui, dar în zadar.

30 aprilie 2018. Atunci, Estera, fetiţa de 5 ani din Baia Mare, a ieşit să se joace împreună cu alţi copii printre ruinele fostului combinat şi nu s-a mai întors acasă.

Am umblat, toate uşile mi s-au închis. Dacă-s săracă, nu-s aşa femeie de valoare, nu mă bagă nimeni în seamă – Olga Marcovici, mama Esterei.

Cei mai buni specialişti ai Poliţiei Române au fost trimişi atunci în Baia Mare să rezolve cazul. Au fost audiaţi toţi locuitorii din blocurile din zonă, iar, la un moment dat, pe lista suspecţilor a fost chiar şi tatăl Esterei, dar anchetatorii nu au găsit probe să-l incrimineze. Apoi, rând pe rând, lista a rămas fără niciun suspect.

Au fost audiate 100 de persoane

În ultimul an, au fost audiaţi peste 100 de oameni, atât ca suspecţi, dar şi ca martori, pentru ca procurorii să recontituie ultimele ore din viaţa Esterei. Pentru că ancheta bate pasul pe loc, recent s-a cerut o nouă expertiză medico-legală, însă până la aflarea rezultatului pot trece chiar şi câteva luni.

Dorin Ioan Coste a fost timp de 30 de ani poliţist judiciar, iar în 2008 a reuşit să rezolve un caz care semăna cu al Esterei. Atunci, o fetiţă de 7 ani a fost violată şi ucisă în Baia Sprie, iar autorul s-a dovedit a fi chiar verişorul ei.

L-am cooptat în căutarea cadavrului şi l-am lăsat să ne conducă singur. Niciodată, o faptă nu seamănă la indigo cu cealaltă. Fiecare autor îşi gândeşte propria rezoluţie infracţională – Dorin Ioan Coste, şeful Poliţiei Locale din Baia Mare

Din experienţa sa, e convins că, în cele din urmă, criminalul se va da singur de gol.

Orice autor are tara lui pe care o duce în spate. În momentul în care a făcut o mică greşeală, încearcă să şi-o acopere. Este imposibil de ascuns o faptă. Eu personal, am un feeling că autorul face parte din comunitatea respectivă – Dorin Ioan Coste, şeful Poliţiei Locale din Baia Mare

Primarul din Baia Mare crede că ancheta a fost viciată de la bun început.

Nu s-au luat în calcul câteva elemente legate de locul în care s-a săvârşit această crimă, nu s-a luat în calcul, într-un fel, profilul spihologic al acestei comunităţi. Modul în care relaţionează cei din comunitatea rromă și cum se ascund între ei chiar şi acei care fac aceste fapte – Cătălin Cherecheş – primar Baia Mare.

Până când cazul Esterei va fi rezolvat, acesta se adaugă celor peste 600.000 de dosare cu autor necunoscut pe care Poliţia Română le are înregistrate.

Sursa Observator.TV

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE – RAZBUNARE IN STIL MAFIOT LA MOISEI: AUTOTURISM DE LUX SPART CU TOPORUL! CINE SUNT AUTORII? (FOTO)

Vasile Dale

ÎNCĂ UN INCENDIU / ACTUALIZARE: Flăcări la un garaj de pe str. Cuza Vodă (FOTO)

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Acțiuni ale polițiștilor rutieri pe drumurile judeţului. 4 șoferi depistați băuți la volan

Redactie

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.