BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Autorul vandalizării Casei memoriale „Elie Wiesel”, prins de către polițiștii sigheteni SI CEI DE LA CRIMA ORGANIZATA (ACTUALIZARE)

În dimineața zilei de 4 august a.c. polițiștii sigheteni au fost informați telefonic că în cursul nopții anterioare au avut loc vandalizări ale Casei memoriale „Elie Wiesel” din localitate. Vandalizările au constat în înscrierea de mesaje antisemite și injurii, cu vopsea roșie, pe pereții casei.

Aceste fapte antisemite au pus pe jar autoritățile locale sighetene care au încercat să ascundă publicului comiterea acestei fapte, zugrăvind pereții clădirii și acoperind mesajele, în mai puțin de două ore de la sesizarea vandalizării.

Odată făcute publice imaginile de către presa județeană și locală, acestea au făcut înconjurul lumii, exprimându-și dezaprobarea față de aceste fapte antisemite întreaga comunitate națională și internațională.

Imediat după sesizare, polițiștii sigheteni au deschis un dosar penal dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, cătându-se vinovații.

În această dimineață a fost condus la sediul Poliției pentru interogatoriu un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în Râmnicu Vâlcea, care ar fi autorul vandalizării Casei memoriale „Elie Wiesel”.

În acest moment bărbatul răspunde întrebărilor anchetatorilor.

ACTUALIZARE – OFICIAL IPJ MARAMURES: OPERATIVITATE ŞI PROFESIONALISM: poliţiştii sigheteni au identificat persoana suspectă de distrugerea Casei Memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 04 august, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 03/04 august a.c., persoane necunoscute au scris cuvinte şi expresii obscene pe peretele Casei Memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei.

Încă din momentul constatării faptei, specialiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei au demarat activităţile procedurale specifice în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate. Eforturile susţinute ale acestora pentru documentarea cauzei, analizarea probelor ridicate de la faţa locului dar şi cooperarea cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea şi-au dovedit eficienţa. În cursul zilei de ieri a fost identificată persoana suspectă de comiterea faptei: un bărbat de 37 de ani, domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi promovarea în public, în orice mod, de idei, concepţii sau doctrine antisemite.

La activitățile desfăşurate au participat și poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.

CITESTE SI:

VANDALIZARE ÎN SIGHETU MARMAŢIEI: Mesaje antrisemite pe pereţii Casei memoriale „Elie Wiesel” (ACTUALIZARE)

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV / ACTUALIZARE: Tragedie la Câmpulung la Tisa. Bărbat găsit carbonizat

Redactie

DN1C Cicârlău: O femeie din Bârgău a fost spulberată de un motociclist din Baia Mare

Vasile Dale

APEL UMANITAR – VIDEO: cinci băieți, o fată și părinții lor au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.